Aktuellt


Suomeksi På svenska In English  
  Framsida  
Aktuellt Händelser Riksförbundet Föreningar Barn och unga Dokument
 
 

Inbjudan till tre öppna samråd i arbetet med en stärkt minoritetspolitik

   
 

Regeringskansliet

Kulturdepartementet bjuder in de nationella minoriteterna till tre öppna samråd om Regeringskansliets arbete med en stärkt minoritetspolitik. Samråden kommer att ske på tjänstemannanivå.

Inom Regeringskansliet pågår arbetet med en stärkt minoritetspolitik, bland annat för att omhänderta betänkandet i Utredningen om en stärkt minoritets­politik. I budgetpropositionen för 2018 aviseras att regeringen avser att lämna en minoritetspolitisk proposition till riksdagen under våren 2018. Regeringskansliet genom­för tre samråd under oktober där det ges möjlighet att diskutera och lämna synpunkter inom ramen för arbetet.

En utgångspunkt för samtalet är betänkandet Nästa steg? Förslag för en stärkt minoritets­politik (SOU 2017:60) som för närvarande bereds inom Regerings­kansliet. Utöver detta står det deltagarna fritt att framföra förslag samt att diskutera förutsättningar och behov inom minoritetspolitiken.

Samråden är öppna för alla som önskar delta, anmälan krävs dock. Vid platsbrist gäller principen om först till kvarn. Då samråden är öppna för alla som önskar delta utgår ingen ersättning för deltagande.

Kulturdepartementet önskar varmt välkomna!

Samråd 1 i Malmö

Inbjudan: Länk till inbjudan Tid: torsdagen den 19 oktober, kl. 17:00-18:30 Plats: Stadshuset, August Palms plats 1, Malmö

Anmälan: senast måndagen den 16 oktober till ku.disk@regeringskansliet.se

Samråd 2 i Eskilstuna

Inbjudan: Länk till inbjudan Tid: måndagen den 23 oktober, kl.15:30-17:00 Plats: Fullmäktigesalen, Stadshuset, Fristadstorget, Eskilstuna Anmälan: senast onsdagen den 18 oktober till ku.disk@regeringskansliet.se

Samråd 3 i Kiruna

Inbjudan: Länk till inbjudan Tid: onsdagen den 25 oktober, kl.15:00-16:30 Plats: Fullmäktigesalen, Stadshuset, Hjalmar Lundbohmsvägen 31, Kiruna Anmälan: senast fredagen den 20 oktober till ku.disk@regeringskansliet.se

 
 

Nordiska rådets Best of Norden -helg 20–22. 10

   
 

Välkommen till Best of Norden –helgen då vi lyfter nordisk kultur och Nordiska rådets priser inom litteratur, film, musik och miljö! 

20-22.10, Nordiska museet, Stockholm

kan du möta några av de nominerade författarna, höra intressanta kultursamtal och se samtliga filmer som är nominerade till Nordiska rådets filmpris. Det blir unik filmvisning i Nordiska museets stora hall.
Allt detta och mer i Nordiska museet fantastiska byggnad på Djurgården i Stockholm. 

Program med finsk anknytning hittar du här: 
Finland 100 firas också på Nordiska museet.
https://www.mynewsdesk.com/se/norden_i_fokus/pressreleases/finland-100-aar-firas-paa-nordiska-museet-2178334

Här ser du Hela programmet

Arrangörerna vill med anledning av Nordiska rådets priser och nordiskt samarbete erbjuda fribiljetter till intresserade vid och andra som ni vill bjuda med er ur era nätverk. 
Alla anmälningar för fribiljetter går via följande link, anmäl dig snart för att försäkra dig om en plats!
www.kulturbyran.nu/anmalan

Varmt välkommen!

Best of Norden arrangeras av Nordiska ministerrådets informationskontor och Kulturbyrån med anledning av Nordiska rådets priser, 
på uppdrag av Nordiska ministerrådet, Nordiska rådet och Nordisk Film & TV Fond, i samarbete med Nordiska museet och Föreningen Norden.

Annat aktuellt
 

Arkivet

Leve Finland! - Arkivlördag

Den 6 december 1917 blev Finland en självständig stat. Detta uppmärksammar Stadsarkivet genom att blicka tillbaka på de finländare som levt och verkat i vår stad. Denna Arkivlördag sker i samarbete med Sverigefinska Riksförbundet.

 
Design
Klicka för en större bild!
 
 
 
 
 

Gå med du också, bli medlem i det Sverigefinska Riksförbundet!

Kontakta en medlemsförening där du bor.
Du kan du hitta kontaktinformation till SFRF:s medlemsföreningar på webbsidan under fliken Föreningar eller genom att ringa Förbundskontoret 08-615 83 40.
 

Direktmedlem

Om du inte bor i närheten av en SFRF medlemsförening, kan du gå med i SFRF som en direktmedlem på följande sätt:
Anslutning sker genom att betala en medlemsavgift (200 kr), och samtidigt meddela dina personuppgifter:
 
 
 
Förnamn och efternamn
Födelsedatum (åååå-mm-dd)
Gatuadress
Postnummer och stad
Telefonnummer
E-postadress
Bankgiro: 830-3224
Plusgiro: 654.622-0

Kontakt:

RSKL
Bellmansgatan 15 nb
118 47 Stockholm
08-615 83 40
info@rskl.se
Karta!